Tuesday, August 20, 2013

MB MINTA KAKITANGAN AWAM NEGERI DAN PERSEKUTUAN BERUBAH SIKAP DAN PRO AKTIF


Menteri Besar Kedah Datuk Mukhriz Tun Mahathir hari ini meminta KCS Kedah dan kakitangan kerajaan Kedah serta Persekutuan berubah sikap lebih positif dan pro aktif dalam memberi perkhidmatan untuk rakyat negeri Kedah.


MENTERI BESAR KEDAH DATUK MUKHRIZ TUN MAHATHIR

Katanya, kakitangan kerajaan perlu tingkatkan inovasi dan cepat adaptasi perubahan yang dilakukan oleh pihak kerajaan untuk memajukan rakyat negeri Kedah.

"Kakitangan kerajaan negeri dan Pusat harus sama-sama berganding bahu meningkatkan urustadbir yang baik lagi cekap bagi memenuhi harapan rakyat negeri Kedah yang memberi kepercayaan kepada Barisan Nasional"jelas Mukhriz ketika berucap dalam perjumpaan dengan kakitangan Kerajaan negeri dan Persekutuan.

Beliau juga berharap dalam memberi perkhidmatan KCS Kedah yang berada dibawah DYMM Sultan Kedah agar menjaga nama baik DYMM Sultan Kedah dan kakitangan kakitangan kerajaan Persekutuan menjaga nama baik Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Untuk rekod, KCS Kedah pernah bergolak ekoran isu perlantikan Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah, Perlantikan Yang DiPertua Majlis Daerah dan rombakan Pegawai Daerah semasa era pemerintahan kerajaan Pas sehingga berlaku demonstrasi jalanan, surat layang dan perang cyber.

Beliau juga menasihatkan kakitangan kerajaan supaya lebih beretika, akauntibiliti, menghindari rasuah, tidak pilih kasih.

Sambil itu Mukhriz juga memberi amaran dan ingatan  agar peristiwa hitam KUIN tidak berulang kembali dalam pentadbiran kerajaan negeri Kedah sekarang.

Menyentuh mengenai arus pembangunan Kedah yang bakal dibawanya, Mukhriz memberitahu pembangunan Kedah akan berasaskan teknologi tinggi disamping tidak mengabaikan industri pertanian.

"Alor Setar akan menjadi distinasi pelabur dan ilmuan" tambah Mukhriz lagi.

1 comment:


  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete