Wednesday, June 23, 2010

Abu Hassan oh Abu Hassan....


SINAR HARIAN 21 Jun: Tajuk- UMNO Kedah masih yakin pada Abu Hassan.

Kata Setiausaha Badan Perhubungan UMNO Kedah, Datuk Ir Nawawi Ahmad, kesungguhan yang ditonjolkan oleh Abu Hassan terus memberi sumbangan kepada rakyat walaupun tidak menerima elaun ADUN. Beliau juga mengatakan Abu Hassan sangat sengsara kerana tidak menerima elaun sejak 6 bulan lalu di samping mengalami masalah kesihatan. Beliau berkata sokongan rakyat di kawasan Kota Seputeh masih kukuh.

SINAR HARIAN 22 Jun: Tajuk – Abu Hassan mangsa keadaan

Ketiadaan peruntukan pembangunan dan sokongan modal daripada kerajaan Pusat antara faktor utama kehidupan Abu Hassan, Ketua UMNO bahagian Jerlun ‘sengsara’ sehingga gagal memenuhi tuntutan kebanyakan penduduk dan ahli UMNO.

Walaupun Abu Hassan sebagai ADUN Kota Seputeh yang masih tergantung, beliau tidak pernah mengabaikan tanggungjawab terhadap ahli UMNO dan penduduk dan sehingga terpaksa mengeluarkan duit poket sendiri untuk membantu mereka.

Kereta mewah beliau telah ditarik oleh pihak bank akibat masalah kewangan yang serius. Ada beberapa cawangan UMNO kurang menyokong beliau setelah beliau digantung daripada ADUN Kota Seputeh. Beliau adalah mangsa keadaan.

SINAR HARIAN 23 Jun: Tajuk – ‘YB’ hidup sengsara.

Pembiayaan perubatan isteri yang mengidap penyakit kronik dan kos pengurusan pusat khidmat yang tinggi dipercayai punca kewangan meruncing sehingga dilabelkan sebagai hidup sengsara. Beliau perlu berbelanja kira-kira RM20,000 sebulan utk tujuan itu.


Nampaknya 3 hari berturut-turut SINAR HARIAN memaparkan kisah tentang Datuk Abu Hassan Sarif, ADUN Kota Sepetuh yang digantung.

Apakah mesej disebalik pemaparan tersebut?

Adakah Pilihan Raya Kecil Kota Seputeh semakin hampir?

Atau tiada pemimpin lain yang berwibawa di DUN Kota Seputeh sehingga perlu sekali lagi mencalonkan Datuk Abu Hassan Sarif untuk bertanding sekiranya PRK diadakan?

Atau berlakunya masalah dalaman UMNO Bahagian Jerlun dalam isu penetapan calon yang akan bertanding?

Adakah Datuk Abu Hassan Sarif masih berminat dan tidak memberi peluang kepada pemimpin lain untuk bertanding?

Inilah persoalan yang aku pening dok pikiaq.

No comments:

Post a Comment